Cel mai eficient inlocuitor de cafea
Meniu blog
Retete cu ulei de masline

Cel mai eficient inlocuitor de cafea

 Andreea Eleni Halikias
 24-03-2020
 0 comentarii

Nu stiu altii cum sunt dar pe mine, mirosul unei cafele făcute în espressor (sau la ibric) îmi dă peste cap orice plan in orice moment al zilei: las totul la o parte pentru a o savura. Bineînțeles că dimineața e nelipsită si dupa pranz neaparat inca una sa ma pregatesc de munca. Totusi, in perioada asta pandemica in care facem tot ce putem sa nu suprasolicitam organismul si sa nu-i crestem aciditatea doar de placere, un inlocuitor ar fi tare bun! Asa m-am gandit si m-am pus pe cercetat.

Am terminat repede cu altenativele clasice, cicoarea și cafeaua solubilă de orz care au un gust asemanator, pentru ca efectul de energizare se lasa asteptat atât de mult încât am cedat inevitabil tentatiei unei cafele adevarate... de fiecare data.

Din fericire mi-am adus aminte de o lectie in superalimente de la dr Olivia Langa (o minune de om de la care am invatat mai mult decat din toate cartile despre alimentatie sanatoasa). Superalimentele sunt pudre organice care vin cu un aport nutrițional considerabil, în puține calorii.

Dintre toate, pudrele de cacao, maca și acai sunt cele care reusesc cu succes sa înlocuiască cafeaua de dimineață. Câte o linguriță din fiecare și încă una de miere, amestecate bine în 300 ml apă caldă.  Un deliciu pentru mine și un boost de energie incredibil pentru organism.

Uite de ce sa-l alegi si tu:

- pudra de cacao organică este cea mai mare sursă naturală de magneziu, crom, zinc, fier, mangan, cupru, antioxidanți și vitamina C

- maca (pudră obținută dintr-o rădăcină cu aspect de ridichie si gust de varza care creste în Peru) este bogată în minerale precum potasiu, calciu și fosfor, are peste 20 de acizi grași și aminoacizi diferiți și este  excelentă pentru sistemul endocrin și activitatea cerebrală

- acai (fructele unui palmier sud american) seamănă cu afinele numai că au de 7 ori mai multe substanțe antioxidante. În plus, ajută la arderea grăsimilor și accelerează metabolismul.

Cred ca iti e clar de ce poate deveni rapid ritual de dimineață și aliat de încredere al sistemului imunitar, care are nevoie de tot ajutorul pe care il poti oferi in aceasta perioada.

Noi ne refacem stocul din toate acestea de la crudsisanatos.bio, pe care vi-l recomandam cu drag.

Reteta
Ingrediente
pudra cacao, 1 lingurita
pudra maca, 1 lingurita
pudra acai, 1 lingurita
miere, 1 lingurita

Poliflora, de pin, de susura sau de castan, direct de la Muntele Sfant, gasesti AICI.

apa calduta, 300 ml
Instructiuni
1
Amesteca pudrele si apa calduta pana la dizolvare completa
2
Adauga mierea si amesteca

Produse recomandate
Articole relevante