Cea mai buna modalitate de a consuma smochinele uscate la soare din Grecia
Meniu blog
Blog

Cea mai buna modalitate de a consuma smochinele uscate la soare din Grecia

 Andreea Eleni Halikias
 11-04-2022
 0 comentarii

Acum mult timp, pe când zilele se terminau repede într-un birou dintr-o clădire de sticla, singurele smochine pe care le mâncăm (eu, Andreea Elena :)) erau acelea înghesuite într-un pachețel rotund. Mici și foarte uscate. Nu vreau sa mă gândesc ce era scris pe eticheta la ingrediente.

La noi la țară nu cresteau smochini așa ca standardul meu era practici inexistent. Apoi M-a “mutat” Dumnezeu în Grecia și aici am înțeles și eu cum e de fapt acest fruct minunat, și proaspăt dar și uscat, cu blândețe și răbdare, la soare.

Sigur ca ele sunt bune oricum, dar va împărtășesc acum combinația care îmi place mie cel mai mult:

2 smochine + 4 migdale hidratate minim 6 ore și decojite + 1 pătrățel de ciocolata neagră. Se mananca impreuna, neaparat la cafea :) 

Bineînțeles ca eu tot ce găsesc bun in Grecia vreau sa aduc și în Camara Greceasca și chiar așa s-a întâmplat cu aceste smochine uscate la soare, fără zahăr, conservanți sau alte bazaconii, din Evia.

Cand le-am gustat prima dată am simțit exact asa cum scrie Mihai mai jos: 

Foarte bune smochinele [...] nu cred că ai posibilitatea de a cumpăra așa ceva din supermarketuri sau de altundeva. Fiind uscate mă așteptam să aibă gustul acela rânced ce-l întâlnești la smochinele cumparate din magazin, dar nici poveste, smochinele arata 'clean' și sunt foarte gustoase - Mihai Malaete

Din păcate multe regiuni din Grecia au fost afectate de incendiile despre care sigur ati auzit, inclusiv Evia. Am fost foarte norocoși ca le-am putut aduce pana acum. 

Așadar, dacă le știți și le iubiți sau dacă v-ați dorit sa le încercați și nu ani apucat, acum e cel mai bun moment sa le comandați

 

Cu maxim drag și recunoștință,

Andreea Elena “prietena voastră din Grecia” Halikias

 

PS: Nu uitati sa fiți logați în cont atunci când faceți comanda pentru a primi și drahmele, pe care apoi le puteti folosi conform indicatiile de AICI


Produse recomandate
Articole relevante