3 motive pentru care trebuie sa bei mai multa apa
Meniu blog

3 motive pentru care trebuie sa bei mai multa apa

 Andreea Eleni Halikias
 04-01-2020
 0 comentarii

 

Acum câțiva ani am citit undeva un titlu pe care îl țin minte și acum: Nu ești bolnav, doar îți e sete. De atunci «tratez» mai întâi cu un mare pahar de apă, nu doar pofta de mâncare care se confundă ușor cu setea, ci și stările ușoare de oboseală, constipația, părul și unghiile casante, durerile de cap și de mușchi.

 

 

 

Pentru că suntem 70% apă și aceasta e folosită în absolut toate funcțiile corpului, atunci când nu bem suficientă apă organismul încearcă să o procure din orice sursă internă de lichid, cu implicații serioase asupra sănătății fizice și mentale.

 

 

 

Și dacă acestea nu sunt argumente suficiente, iată încă 3 motive pentru care ar trebui să bei mai multă apă:

 

 

 

1. Menții mintea limpede și activă

 

 

Dacă vrei să fii eficient și plin de vitalitate trebuie să bei apă. Confuzia și pierderile de memorie sunt semne ale deshidratării severe ale organismului.

 

 

 

2. O să iubești ceea ce vezi în oglindă

 

 

Dacă te trezești dimineața și îți place ceea ce vezi în oglindă bravo ție! Continuă să faci ceea ce faci! Dar dacă te lupți să acoperi cearcănele sau ochii «pufoși», rinichii tăi îți transmit un semnal de alarmă. Rinichii filtrează toxinele, sărurile și apa din sânge. Dacă organismul este deshidratat atunci rinichii nu pot funcționa în parametri normali. Iar activitatea lor îngreunată se vede imediat pe față.

 

 

 

3. Scade pofta de mâncare

 

 

Simți că îți e foame constant și ai vrea să mănânci produse dulci, cu zahăr sau gluten? Bea un pahar cu apă. Apa pură suprimă pofta de mâncare și bine ar fi ca atunci când îți e foame să începi cu un pahar cu apă. Câteodată, îți este doar sete.

 

 

 

Cata apa ar trebui să bei? Aici părerile sunt împărțite însă mai toate recomandările indică o valoare de minim 2 litri pe zi. Aceasta crește pe timp de vară și atunci când faci exerciții fizice regulate.

 

 

 

Ca să nu e plictisești, poți să adaugi un strop de suc de lămâie sau portocale, câteva frunze de mentă sau de busuioc, sau pe toate la un loc. Nu îi dau doar un gust bun ci și o bună parte din vitaminele și mineralele lor.

 


Produse recomandate
Articole relevante