Cum iti schimba gatitul viata + o reteta de pesto cu ghimbir si nuci
Meniu blog
Retete cu ulei de masline

Cum iti schimba gatitul viata + o reteta de pesto cu ghimbir si nuci

 Andreea Eleni Halikias
 11-02-2020
 0 comentarii

Sari peste micul dejun direct la cafea. Iei o cafea in fuga si te grabesti la munca. Deja simti oboseala si nu e nici macar dupa-amiaza. Mai iei o cafea. Apoi un sandwich pe care il mananci in graba. Te duci inapoi la munca. Deja e 6? Nu mai mergi la sala pentru ca e tarziu si deja simti cum te cuprinde oboseala. Mergi acasa, mananci ceva, orice din frigider, si gata ziua.

 

 

 

Suna cunoscut? Simti ca nu mai poti face fata oboselii? Pentru multi dintre noi nu e un scenariu nou. Viata noastra e pe repede inainte iar sanatatea noastra ramane pe ultimul loc in lista prioritatilor.

 

 

 

Unul dintre pasii esentiali in a trai o viata sanatoasa este sa iti faci timp sa ai grija de tine. Iar una dintre cele mai frumoase modalitati de a face asta este sa-ti pregatesti o masa sanatoasa de cateva ori pe saptamana. Aud foarte des «vreau sa gatesc dar n-am timp». Tot secretul consta in a face totul foarte simplu. Tine minte: scopul nu e sa devii un masterchef ci sa te hranesti sanatos ca sa ai energie pentru tot ceea ce-ti propui.

 

 

 

Gasesti mai jos cateva sfaturi care vor aduce bucuria gatitului in viata ta si o reteta de ghimbir si nuci cu care ai putea sa incepi.

 

 

 

  • Aloca-ti timpul necesar. Deschide-ti agenda si noteaza zilele si orele pe care le poti dedica gatitului. Doua zile pe saptamana, timp de o luna. O ora e mai mult decat suficient.
  • Citeste mai multe retete. Fa-ti o idee despre ce ti-ar placea sa mananci, care sunt ingredientele folosite si timpii de lucru. O sa gasesti aici o reteta delicioasa de pesto cu ghimbir si nuci care sa te ajute sa incepi.
  • Stabileste o zi de cumparaturi si fa-ti o lista cu toate ingredientele necesare retetelor sanatoase pe care le-ai ales pentru saptamana urmatoare. Iti va fi mai usor sa te tii de promisiunea facuta chiar tie.
  • Adauga un strop crud sau raw vegan in meniu. Nu trebuie sa renunti la mancarurile tale preferate. Doar adauga si cateva preparate crude, de la salate la smoothie-uri si feluri principale sau deserturi vegane.
  • Implica-ti toata familia. Gatitul e o activitate sociala minunata si o modalitate de a-i ajuta si pe ceilalti sa gaseasca placerea in gastronomie.

 

 

Daca accepti provocarea, tine un jurnal ca sa-ti dai seama cum s-a imbunatatit starea ta de spirit pe parcursul lunii. Ai remarcat mai multa energie? Kilograme in minus? Noteaza-le in jurnal si sarbatoreste-le la final de luna.

 

 

 

 

Reteta
Ingrediente
200 g nuci romanesti
200 g nuci romanesti
2 catei de usturoi
2 catei de usturoi
30 g busuioc proaspat
30 g busuioc proaspat
½ lingurita sare
sucul de la o lamaie
sucul de la o lamaie
2 cm radacina de ghimbir rasa
2 cm radacina de ghimbir rasa
½ lingurita turmeric
½ lingurita turmeric
un strop de ulei de masline

extravirgin bio din Camara Greceasca, adica de la noi din livada pentru ca e solar, aromat si dulceag, deloc amarui

100 ml apa
Instructiuni
1
Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie si proceseaza pana se transforma in pasta.

 


 

2
Serveste-l cu paste din dovlecei si morcovi obtinute cu ajutorul unui spiralator sau a unui peeler.
3
Presara cateva perle de ulei extravirgin cu aroma de lamaie

Le gasesti tot AICI, in Camara Greceasca

4
​​​​​​​Daca ai facut prea mult pesto, ia-l cu tine la pranz a doua zi!

Produse recomandate
Articole relevante