Camara ta e pregatita? Venim in Romania!
03-03-2018- Posted by Andreea Eleni Halikias
Recunosc, nu intentionam sa fac lipii, ci paine. Asa ca am pregatit aluatul si cand sa-l bag in cuptor, mi-am dat seama ca nu am loc si de tava cu paine. Asa ca am incins o tigaie si am purces la lipii sau pitte grecesti care, slava Domnului, au iesit si ne-au bucurat peste masura. Le puteti face din absolut orice aluat de paine (integrala, fara gluten, rustica, cu masline sau fara) si cu orice fel de masline sau fara. Mie imi place sa pun masline si rosii uscate in paine asa ca la noi in aluat sunt obligatorii.
Am facut acelasi aluat si cu masline Kalamon si Stafidates si au iesit la fel de bune.
Chiar si cizmarii raman fara cizme si asa si noi .. am ramas fara oregano pentru aceasta reteta. Insa uleiuri esentiale avem mereu la indemana :)
Noi folosim Thermomixul pentru framantare si pur si simplu punem toate ingredientele in bol si asteptam 3 minute pana se transforma in aluatul standard pentru paine.
Mai framanta aluatul cateva minute. Daca ai oregano ulei esential, pur si simplu pune o picatura in uleiul de masline.
Aici ai liber sa le portionezi dupa cum doresti. Important e sa-ti iasa niste foi rotunde de 1/2 cm grosime pe masura tigaii.
Intre timp pregateste urmatoarea foaie.