Sos de rosii de la bunica ... cu ulei de masline
Meniu blog
Retete cu ulei de masline

Sos de rosii de la bunica ... cu ulei de masline

 Andreea Eleni Halikias
 04-09-2019
 0 comentarii

Nu stim cum e viata la tara la voi dar la noi e nebunie mare! Cand ne adunam la sfarsitul verii sa ne pregatim de iarna, se lasa cu o camara plina de borcane si niste suflete la fel de pline de voie buna si recunostinta fata de Dumnezeu care ne-a ajutat si ne-a mai daruit inca un an de abundenta. Anul acesta, rosiile ne-au depasit orice asteptare. Din ce am cules, tot s-au mai facut, asa ca ne-am ales cu un surplus frumos de sos de rosii pe care il vom folosi toata iarna .. si primavara si ceva din vara probabil, preponderent in paste si mancare de bame (preferata noastra!). 

Si pentru ca multi ne-ati cerut reteta, o gasiti mai jos, in caz ca si gradina voastra a produs rosii din abundenta. 

INGREDIENTE:

INSTRUCTIUNI: 

  • Rosiile se toaca prin masina de tocat (sau Thermomix daca esti ca noi :) >> umpli vasul cu rosii si pasezi 10 secunde la viteza 7) si se pun la fiert
  • Ardeiul se curata si se toaca tot prin masina de tocat (sau Thermomix, ca mai sus) si se adauga dupa vreo ora peste rosii
  • Morcovii tocati (tot in Thermomix, 10 secunde la viteza 5-6) se soteaza in uleiul de masline in care se adauga o cana cu apa. Poti indeplini acest pas in Thermomix direct (setezi temperatura la Varoma, timpul la 20 minute si viteza la 1) sau intr-o oala. Se pun apoi peste rosii
  • Spunem un Doamne Ajuta si se fierbe toata compozitia pana se ingroasa
  • Se mai pune sare dupa gust. Noi nu exageram, punem doar cat sa-i potentam gustul. 
  • Cand e gata, turnam in borcane, punem capacul si fierbem borcanele pret de 10 min ca sa fim siguri ca se pastreaza minunatia 

Asta este! Sa va fie de folos! Asteptam pareri, retete imbunatatite si orice comentarii considerati voi utile in sectiunea de mai jos! 


Produse recomandate
Articole relevante

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!